Lokaal geteelde groente, fruit, kruiden en meer
In onze winkel vind je onbespoten producten uit de tuin in Bodegraven en van andere telers uit Zuid-Holland.
Ook voor jam, siroop, zuivel en eieren ben je bij ons aan het juiste adres!
Binnenkort verkopen we ook producten van het Land van Ons
Openingstijden
Streekwinkel
Half mei t/m november
Vrijdag en zaterdag van 10.00 - 12.00 uur
Verkoop groenten start begin juni en loopt door tot eind november
Wil je de ons gemaakte producten proeven?
Een aantal keren per jaar zijn er proeverijen.
Tijdens de winkeluren 10 - 12 uur
Ontdek de streekwinkel of neem een duurzaam groenteabonnement
Groente-abonnement
Iedere week een volle
tas duurzame groenten en kruiden
Een proeftas of abonnement van vier weken kun je tussen juni en oktober op elk moment afnemen.
Een abonnement van 26 weken loopt van juni tot en met november.
Na november maken we de tuin winterklaar en mag de aarde een paar maanden uitrusten.
Inhoud per persoon
Een groente naar keuze
Twee verschillende seizoensgroenten
Verse kruiden
Abonnementhouders krijgen 10% korting op de prijzen van de losse verkoop
Prijzen groente abonnement 2024
Neem een abonnement
Verstuur de aanvraag via onderstaand formulier, dan nemen we contact op en ontvang je een factuur. Na betaling gaan we aan de slag!
NB: we geven nu ook een "Rest van het jaar" abonnement. Vraag ernaar!
Uitgifte
Je haalt je groentetas iedere week zelf op bij de Hortus. We laten vooraf weten wat erin zit, zo sta je nooit voor een verrassing.
Lokaal
Door lokaal te kopen bederft er minder voedsel in de opslag of tijdens transport.
Duurzaam
Wat we niet verkopen wordt verwerkt in lang houdbare producten zoals jam of komt op de composthoop.
Recepten
Onze vrijwilligers staan voor je klaar met tips en recepten om iedere stam, blad en schil te gebruiken!
Strijd mee tegen verspilling
Tips
Tip 1
Bewaaradvies
Bewaar groente en fruit op de juiste manier, dan blijft het langer goed.
Courgette bewaar je het best op een koele en donkere plek, maar niet in de koelkast. Check bij twijfel veggipedia.nl.
Tip 2
Dat scheelt
Gooi schilafval niet zomaar weg!
De schil van wortel, pastinaak, koolraap en aardappelen kun je roosteren op de barbecue of in de oven. Daar heb je alleen een beetje olie, peper en zout voor nodig. Je kunt ze ook bewaren om saus of soep van te maken.
Tip 3
Stam en stengel
De stam of stengel en het blad kun je vaak gewoon eten.
Bloemkool, broccoli, wortel, rode biet, radijs, venkel en ga zo maar door; ze zijn volledig eetbaar. Vraag onze vrijwilligers om recepten en advies!
Vrienden van de Hortus
Stichting BONAZ | Positive Solutions
Martijn Plomp | Richard Kippersluis | Jos en Marijke den Besten
Limespad 1
2412 BE, Bodegraven
+31 (0)6 29 17 33 41
informatie@hortuspopulus.nl
Postadres
Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk
Vogelmuur 1
2411 MS, Bodegraven
IBAN NL52 RABO 0166 4336 59
Openingstijden
Mei t/m november:
Vrijdag en zaterdag
10.00 - 12.00 uur
Maart t/m november:
Dinsdag t/m zaterdag
9.00 - 12.00 uurJuni t/m september:
Ook op woensdagavond
19.00 - 21.00 uur
Nieuwsbrief
Je wordt een paar keer per
jaar volledig bijgepraat
© 2024 Hortus Populus
Ontwerp door Het Papierkwartier
Bestuur per 15-11-2024
Esther van den Bor voorzitter
Klaas Zwartenkot penningmeester
Gert Jacob de Graaf architect
Nicole Sluitman vooral PR
Arie van Dijk o.a. imker