Drie vrijwilligers achter een tafel met groente, fruit en jam in de streekwinkel
Drie vrijwilligers achter een tafel met groente, fruit en jam in de streekwinkel
Lichtblauw verloop naar transparant - links
Lichtblauw verloop naar transparant - links

Lokaal geteelde groente, fruit, kruiden en meer

In onze winkel vind je onbespoten producten uit de tuin in Bodegraven en van andere telers uit Zuid-Holland.

Ook voor jam, siroop, zuivel en eieren ben je bij ons aan het juiste adres!

Binnenkort verkopen we ook producten van het Land van Ons

Wit vierkant
Wit vierkant

Openingstijden

Streekwinkel

Half mei t/m november
Vrijdag en zaterdag van 10.00 - 12.00 uur

Verkoop groenten start begin juni en loopt door tot eind november

Wil je de ons gemaakte producten proeven?

Een aantal keren per jaar zijn er proeverijen.
Tijdens de winkeluren 10 - 12 uur

Ontdek de streekwinkel of neem een duurzaam groenteabonnement

Wit vierkant
Wit vierkant

Groente-abonnement

Iedere week een volle
tas duurzame groenten en kruiden

Een proeftas of abonnement van vier weken kun je tussen juni en oktober op elk moment afnemen.

Een abonnement van 26 weken loopt van juni tot en met november.
Na november maken we de tuin winterklaar en mag de aarde een paar maanden uitrusten.

Inhoud per persoon

  • Een groente naar keuze

  • Twee verschillende seizoensgroenten

  • Verse kruiden

  • Abonnementhouders krijgen 10% korting op de prijzen van de losse verkoop

Prijzen groente abonnement 2024

Neem een abonnement

Verstuur de aanvraag via onderstaand formulier, dan nemen we contact op en ontvang je een factuur. Na betaling gaan we aan de slag!

NB: we geven nu ook een "Rest van het jaar" abonnement. Vraag ernaar!

Uitgifte

Je haalt je groentetas iedere week zelf op bij de Hortus. We laten vooraf weten wat erin zit, zo sta je nooit voor een verrassing.

Lokaal

Door lokaal te kopen bederft er minder voedsel in de opslag of tijdens transport.

Duurzaam

Wat we niet verkopen wordt verwerkt in lang houdbare producten zoals jam of komt op de composthoop.

Recepten

Onze vrijwilligers staan voor je klaar met tips en recepten om iedere stam, blad en schil te gebruiken!

icoon in groen en zwart van drie blaadjes in een cirkel
icoon in groen en zwart van drie blaadjes in een cirkel
icoon in groen en zwart van koksmuts
icoon in groen en zwart van koksmuts
icoon in groen en zwart van twee zwaaiende mensen
icoon in groen en zwart van twee zwaaiende mensen

Strijd mee tegen verspilling

Tips

vers bietenblad wordt gesneden in de zon
vers bietenblad wordt gesneden in de zon
een krieltje wordt geschild
een krieltje wordt geschild
uien, sla, tomaten, komkommer en wortels
uien, sla, tomaten, komkommer en wortels
Wit vierkant
Wit vierkant
Wit vierkant
Wit vierkant

Tip 1

Bewaaradvies

Bewaar groente en fruit op de juiste manier, dan blijft het langer goed.

Courgette bewaar je het best op een koele en donkere plek, maar niet in de koelkast. Check bij twijfel veggipedia.nl.

Tip 2

Dat scheelt

Gooi schilafval niet zomaar weg!

De schil van wortel, pastinaak, koolraap en aardappelen kun je roosteren op de barbecue of in de oven. Daar heb je alleen een beetje olie, peper en zout voor nodig. Je kunt ze ook bewaren om saus of soep van te maken.

Wit vierkant
Wit vierkant

Tip 3

Stam en stengel

De stam of stengel en het blad kun je vaak gewoon eten.

Bloemkool, broccoli, wortel, rode biet, radijs, venkel en ga zo maar door; ze zijn volledig eetbaar. Vraag onze vrijwilligers om recepten en advies!

Vrienden van de Hortus

kleurrijk veldboeket uit de bloementuin van hortus populus
kleurrijk veldboeket uit de bloementuin van hortus populus

Stichting BONAZ | Positive Solutions

Martijn Plomp | Richard Kippersluis | Jos en Marijke den Besten