Buiten zijn en actief werken in de natuur maakt gezond!

De vrijwilligers op de Hortus Populus zijn belangrijk voor ons. Ze helpen met al het werk dat gedaan moet worden. Mooi is dat ze ook een groep mensen vormen die prettig met elkaar omgaat en sfeer brengt op de tuin. Ieder met zijn of haar eigen capaciteiten, je wordt gezien en gewaardeerd. Vrijwilliger zijn betekent bij ons dat je klussen doet waar je plezier in hebt. Je zet je zo vaak in als het jou uitkomt. Dat kan iedere week een of meerdere keren zijn een paar uur zijn of één keer per maand.
Wat zijn er voor klussen te doen? Je kunt helpen in de tuin of bij het uitgeven van de groenteabonnementen. Bij het bouwen van de Romeinse barak is hulp nodig. Een speciale wens is er om eigen workshops te geven over uiteenlopende zaken, aan volwassenen en aan kinderen. Denk daarbij aan alles wat met tuinieren te maken heeft, met natuur- en natuurbeleving, met gezond eten, met Romeinen.


Meld jezelf aan via ons Contactformulier voor een of meerdere van deze klussen.
Weet je niet wat je wilt doen? Kom gewoon eens langs!

Vrijwilliger Romeinse barakDe Romeinse barak wordt gebouwd om aan de vrijwilligers en de bezoekers een onderkomen te geven. In de barak worden tevens cursussen en workshops gegeven. Een deel van de barak wordt als museum – een waarheidsgetrouwe replica van een soldaten onderkomen – ingericht. In de zomer en op open dagen wordt thee en koffie geschonken in de vorm van “kleine horeca”. De klussenbestaan uit: mee bouwen aan de barak. Timmerwerk, metselen, inrichten van de barak en het museum. Daarnaast is er behoefte aan mensen die gastvrouw/-heer willen zijn op de open dagen die we gedurende het hele jaar organiseren.

Vrijwilliger GroentenabonnementenDe groenteabonnementen worden vanaf half mei tot eind november uitgegeven aan abonnementhouders. Die krijgen iedere week 4 groenten “van het seizoen”. Zo vers mogelijk geoogst en aangevuld met kruiden en soms bloemen.

Op vrijdagochtend en zaterdagochtend halen de abonnementhouders hun pakketten op. De producten worden dan mooi uitgestald en het groentepakket wordt samengesteld.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die de oogst willen klaar zetten, de groentepakketten willen samenstellen, de klanten helpen en de verkoop registreren. Wij werken met een rooster van meerdere vrijwilligers die in toerbeurt in tweetal deze leuke en gezellige verkooptaak op zich nemen.

Vrijwiliger in de tuinOnder de bezielende begeleiding van tuinman Theo Klomp worden de groenten geteeld op ecologische manier. We produceren de wekelijkse groenten, kruiden en snijbloemen voor onze abonnementhouders en voor de losse verkoop.

Wij zijn op zoek naar ‘groene’ helpende handen voor allerhande klussen; wieden, zaaien en oogsten. Vooral in het hoogseizoen van mei t/m september is er veel te doen.