De Hortus Populus startte met de uitgifte van groenteabonnementen voor het nieuwe seizoen 2021. Voor in totaal ca 55 gezinnen.

Groenten van de volle grond die heerlijk smaken. Met de seizoenen mee eten. Wel iets meer werk om de groenten schoon te maken en de vormen zijn ook niet altijd zoals je ze van de winkel kent. Maar de smaak: dáár kom je voor terug. En voor de gezellige sfeer op de tuin.

Waarom deze prijzen


De Hortus Populus is een experiment, een poging om te laten zien dat groenten ook lokaal te telen zijn zodanig dat een teler een eerlijk loon verdient, de groenten heerlijk smaken en bodem en de natuur in kwaliteit beter worden. Met het kopen van een abonnement koop je voor jezelf heerlijke en gezonde groenten. Wel zijn we allemaal voor een deel afhankelijk van ons grillige weer en een verstoord ecosysteem, zodat de omvang van de oogst soms kan tegenvallen. Tegelijkertijd help je mee dit experiment van een lokale markt voor duurzaam voedsel (een kijkje in een meer duurzame wereld), tot een succes te maken.
Wanneer je een maandabonnement koopt hebben wij iets minder zekerheid van inkomsten.
Met een strippenkaart deel je mee in de overvloed van de zomermaanden.
De prijzen die wij hanteren zijn in lijn met die van andere tuinen en biologische telers.

Hulp en samenwerken met andere telersOok dit jaar zullen wij een beetje geholpen worden door andere, biologische, telers uit Zuid Holland. Wij krijgen van hen vooral producten die wij zelf niet goed kunnen telen. Omdat wij maar beperkt ruimte hebben of onvoldoende vaardigheid bij het telen van ingewikkelde groenten zoals broccoli en bloemkool. Ook dat is lokaal te noemen en helpt om de biologische teelt te versterken.

Kruiden en bloemen en eigen inmaakAanvullend telen we dit jaar veel verschillende kruiden. Wekelijks geven we jullie kruiden mee en advies voor gebruik er van. Regelmatig staan de specialisten in de tuin klaar voor extra informatie en hulp.
Van diverse groenten, bloesem en fruit en van kruiden worden dit jaar ook weer van allerlei extra producten gemaakt. Apart te koop of soms als extraatje in de groenten tas.
Het oppervlak van de plukbloemen is dit jaar 2x zo groot als vorig jaar. Koop een mooi boeket voor een mooie prijs.