De tuin van de Hortus Populus is nog niet leeg.


Een eind is gekomen aan het groeiseizoen van groenten in de volle grond geteeld. Afgelopen jaar hebben we 55 gezinnen wekelijks blij gemaakt met een groenteabonnement. Bij hen is nagevraagd wat ze er van vonden en het zijn tevreden klanten. Vooral de heerlijke smaak, het biologische telen, de lokale herkomst en de prettige sfeer zijn voor deze abonnementhouders belangrijk. Volgend seizoen zetten we een teeltplan op om nog meer tevreden afnemers van onze groenten en bloemen te krijgen.
Een groot dank-je-wel is te geven aan de vrijwilligers, die het hele jaar hebben meegeholpen om deze Hortus Populus zo mooi en productief te maken. Gelukkig hadden we buiten in de open natuur iets minder last van de Corona maatregelen. De vrijwilligers vonden het een veilige plek waar je juist gezonder werd door buiten te werken.  
Maar mede dankzij het relatief warme weer zijn er nog steeds groenten te oogsten en te verkopen. De tuin is nog niet leeg. Komende vrijdag en zaterdag ( 27 en 28 november) zijn we op de gebruikelijke tijd van 10 – 12 uur open. We hebben nog boerenkool, wortels, witte kool, kleine prei, sla uit de kas, snijbiet. Voor alles geldt: op is op. Iedereen is welkom!

  

Lees meer

Groenteabonnement week 47.

In de groentetas hebben we deze keer wortelen, knolselderij en kool (witte en kleine rode). Daarnaast als 4e product een van onze eigen inmaak producten. Azijn, jam, kruiden of ingemaakte citroen.

Daarnaast van elders diverse soorten paprika.


Dit was de 27e keer van het abonnement en dus eigenlijk de laatste. Maar de tuin is nog niet leeg.

Daarom volgende week en ergens in december nog een keer veel losse verkoop. We zien jullie dus graag morgen of overmorgen en dan hopelijk nog een paar keer.

We gebruiken naast de website ook Facebook en Twitter om iedereen te informeren.

Groet van het tuinteam.

Lees meer

Groenteabonnement week 46

Deze week hebben we in het pakket uit eigen tuin:

boerenkool, koolraap en spruiten.

Uit de kas is er sla.

Van elders kregen we flessenpompoen, chinese kool en ijsbergsla.

In de losse verkoop onze gebruikelijke producten zoals jam, azijn, paprika, aardappels snijbiet en kruiden.

Ook de bloemen zijn nog steeds mooi om een boeket van te maken.

Marian Humme heeft 35 perenbomen ter beschikking gesteld en wil hebben mag er eentje meenemen om in eigen tuin te planten! Zolang de voorraad stekt natuurlijk!

Lees meer

Groenteabonnement week 45

De groentetas deze week is rijkelijk gevuld.

Van eigen tuin hebben we sla, andijvie en witte - of spitskool. We hebben ook pastinaak geoogst. Heerlijk, maar een beetje anders van vorm dan in de winkel (zie foto). We geven er zoete aardappel bij die we van elders kregen.

Extra zit er voor iedereen komkommer, tomaat en paprika in. En iedereen kan kiezen voor of een doosje snoeptomaten of een doosje witte druiven.

Heeft u nog niet onze enquete ingevuld dan vragen we nog een maal aandacht voor het invullen daarvan.

Lees meer

Groenteabonnement week 44

In de groentetas van week 44 zit:

1. Koolraap (op de site van Smulweb staat wel 432 recepten voor deze wat ouderwetse en misschien daardoor wat minder bekende groente.

2. spruiten

3. wortels

4. bieten of van elders prei.

Van elders kregen we Romanov kool en bloemkool, tomaten en veel paprika.

Losse verkoop is er nog van aardappels, snijbiet en jams en azijn.

Abonnementhouders: Denken jullie aan het invullen van de enquete? Daarmee worden wij beter!

Lees meer

Barak in aanbouw

Barak in aanbouw