Winkel in 2023

Dit jaar zullen we opnieuw van een aantal lokale ondernemers producten op de Hortus verkopen. Alleen direct en niet op bestelling via een webshop. De lokale streekmarkt-functie houden we vast. Vooral onze eigen producten worden dit jaar gevarieerd en goed verzorgd in de winkel aangeboden. Voor eigen gebruik om als cadeau aan iemand anders te geven. Voorlopig zijn we op vrijdag en zaterdag open tussen 10 en 12 uur. Vanaf half mei beginnen we met losse verkoop.

In samenspraak met vaste klanten hebben we het abonnementsysteem iets "vrijer" gemaakt. We bieden dit jaar per week 3 groenten plus kruiden aan. De groenten zijn twee vaste groenten van dat moment en één keuze-groente uit twee andere geoogste groenten. De losse verkoop wordt daardoor voor meer klanten interessant. We zullen meer recepten aanbieden en informatie over gebruik van kruiden en/of andere delen van de plant.     

HORTUS POPULUS Groenteabonnement

1 persoon

2 personen

3 personen

4 personen

Proeftas, eenmalig

€ 5

€ 9

€ 14

€ 19

4 weken abonnement

€ 23

€ 42

€ 62

€ 80

26 weken abonnement

€ 135

€ 250

€ 360

€ 475

Hoe werkt het?
Een groenteabonnement neem je af vanaf begin juni. Een proeftas of abonnement van vier weken is op elke moment af te nemen. Opgave gebeurt via het contactformulier onderaan deze pagina. Betaling gebeurt na het ontvangen van de factuur.

Waarom deze prijzen

Hortus Populus is een experiment om te laten zien dat groenten ook lokaal te telen zijn zodanig dat een teler een eerlijk loon verdient, de groenten heerlijk smaken en bodem en natuur in kwaliteit beter worden. Met het kopen van een abonnement koop je voor jezelf heerlijke en gezonde groenten. Tegelijkertijd help je mee dit experiment van een lokale markt voor duurzaam voedsel (een kijkje in een meer duurzame wereld), tot een succes te maken.
De prijzen die wij hanteren zijn in lijn met die van andere tuinen en biologische telers.

Samenwerken met andere telers

Ook dit jaar zullen wij een beetje geholpen worden door andere, biologische, telers uit Zuid Holland. Wij krijgen van hen vooral producten die wij zelf niet goed kunnen telen. Omdat wij maar beperkt ruimte hebben of onvoldoende vaardigheid bij het telen van ingewikkelde groenten zoals broccoli en bloemkool. Ook dat is lokaal te noemen en helpt om de biologische teelt te versterken. Niet helemaal alle producten zijn biologisch, maar dat vertellen we er bij uitgifte bij.

Kruiden, bloemen en eigen inmaak

Aanvullend telen we dit jaar veel verschillende kruiden. Wekelijks geven we jullie kruiden mee en advies voor gebruik er van. Regelmatig staan de specialisten in de tuin klaar voor extra informatie en hulp.
Van diverse groenten, bloesem en fruit en van kruiden worden dit jaar ook weer van allerlei extra producten gemaakt. Apart te koop of soms als extraatje in de groenten tas.
Het oppervlak van de plukbloemen is dit jaar 2x zo groot als vorig jaar. Koop een mooi boeket voor een mooie prijs.