Nieuwe locatie VEGA boerderij Groene Hart

Door St. Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk | 20 apr 2021 | Nieuws

De Vega Boerderij Groene hart heeft een nieuwe locatie gevonden. Het komende jaar heeft de organisatie de beschikking over een terrein van 1,6 hectare in Weideveld in Bodegraven. Het terrein is bestemd voor woningbouw, maar die plannen zijn nog in ontwikkeling. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft enthousiast meegewerkt aan de tijdelijke bestemming.

Boer Martijn van der Zanden, die in dienst van de Vega Boerderij, is blij met de tijdelijke oplossing. “Het plantgoed dat we reeds hebben aangekocht kunnen we nu poten. Deze week al gaan we aan de slag met het frezen van de grond. Wellicht kunnen we aansluitend de pootaardappelen en de pootuitjes al planten.”

HORTUS POPULUS

De nieuwe locatie ligt achter de Hortus Populus, een gemeenschapstuin waar groenten biologisch worden geteeld. De Vega Boerderij maakt gebruik van dezelfde ontsluiting as de Hortus Populus. De stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk exploiteert die tuin al sinds 2016 met behulp van tientallen vrijwilligers en een professionele tuinder. Voorzitter Esther van den Bor: “Wij zijn blij met deze ontwikkeling. Met elkaar kunnen we meer draagkracht geven aan nieuwe initiatieven en meer aandacht te vragen voor lokale producten. Al werken we volgens verschillende concepten, we koesteren dezelfde idealen. Dat biedt veel mogelijkheden tot samenwerking, al gaan wij natuurlijk op onze eigen wijze door. De Hortus Populus heeft zijn plek in de samenleving al bewezen.”

Maart 2021

Op deze foto kun je zien dat wij al weer druk bezig zijn om
straks weer verse groenten te kunnen leveren aan jullie

Kapucijners en bonen staan klaar om deze week buiten geplant te worden.

In de kas staan de kleine plantjes van bieten, sla, andijvie en vele andere
gewassen al klaar om groot te worden

De tomaten hebben we gekocht bij de biologische teler Pieter de Vogel.
Daar zijn ze voor de eerste weken groei opgekweekt en nu mogen
ze verder bij ons in de kas groeien

November 2020

De tuin in winterrust.

Na een jaar van groei is de Hortus Populus nu in winterrust ... met de gedachte in het voorjaar weer tot bloei te komen.
Voor iedereen wensen we dat 2021 een verfrissend jaar met nieuwe kansen wordt.
Veel aandacht voor de natuur en elkaar maakt de wereld gezond, een mooie plek om te zijn.

Januari 2020

We hebben een bijdrage uit het Postcode Loterij Buurtfonds gekregen. Daar zijn we blij mee. We brengen voedsel en mensen samen.
Daar wordt de buurt sterker van.