Naam*
E-mail*
Telefoon*
Geef de codes van de planten die je wilt, met daarachter het aantal stuks*

*Verplicht veld

Buiten zijn en actief werken in de natuur maakt gezond!

De vrijwilligers op de Hortus Populus zijn belangrijk voor ons. Ze helpen met al het werk dat gedaan moet worden. Mooi is dat ze ook een groep mensen vormen die prettig met elkaar omgaat en sfeer brengt op de tuin. Ieder met zijn of haar eigen capaciteiten, je wordt gezien en gewaardeerd. Vrijwilliger zijn betekent bij ons dat je klussen doet waar je plezier in hebt. Je zet je zo vaak in als het jou uitkomt. Dat kan iedere week een of meerdere keren zijn, een paar uur zijn of één keer per maand.

Wat zijn er voor klussen te doen?
De groentetuin met alles wat daarbij komt kijken. Wieden, zaaien, oogsten.
De pluktuin met zaaien, stekken, wieden, mooi houden van de bloemperken.
De kruidentuin met zaaien, wieden, oogsten, drogen of het bijhouden van de kas.
De winkel met het uitgeven van de groenteabonnementen en alle andere producten.
Het bouwen van een lemen haard in het museum/de Romeinse soldatenbarak.
Het bouwen van kasten, plantenbakken en de reparatie van machines en de barak.
Gastvrouw zijn tijdens Open dagen, of momenten dat de barak is verhuurd aan derden.
Lesgeven/begeleiden van kinderen tijdens BRAVO, kindermiddagen of schoollessen.
Organiseren (of geven) van workshops en cursussen aan volwassenen of kinderen.
Helpen met het actief uitdragen van kennis en inspiratie rondom alles wat te maken heeft met tuinieren, natuur- en natuurbeleving, gezond eten, Romeinen.

Meld jezelf aan via ons Contactformulier voor een of meerdere van deze klussen.
Weet je niet wat je wilt doen? Kom gewoon eens langs! Proef de sfeer!

Vrijwilliger Romeinse barak

De Romeinse barak is gebouwd om aan de vrijwilligers en de bezoekers een onderkomen te geven. In de barak worden tevens cursussen en workshops gegeven. Een deel van de barak wordt als museum – een waarheidsgetrouwe replica van een soldaten onderkomen – ingericht. In de zomer en op open dagen wordt thee en koffie geschonken in de vorm van “kleine horeca”.
Op bijzondere dagen gaan we meer aandacht geven aan de Romeinse geschiedenis en wordt ons museum hopelijk door schoolklassen bezocht.

De lemen haard wordt nog gebouwd. Bouw je mee? 

 

Vrijwilliger Groenteabonnementen

De groenteabonnementen worden vanaf dit jaar vanaf het eerste weekend van juni uitgegeven aan abonnementhouders. Die krijgen iedere week 3 groenten “van het seizoen”. Twee groenten zijn vastgesteld en één groente mag je zelf kiezen. Zo vers mogelijk geoogst en aangevuld met kruiden en soms bloemen. Losse verkoop van groenten, kruiden, bloemen, onze eigen producten en de streekproducten is altijd mogelijk. We hebben de mogelijkheid tot pinnen.

Op vrijdagochtend en zaterdagochtend halen de abonnementhouders hun pakketten op, tussen 10 en 12 uur.  

Wij werken met een rooster van meerdere vrijwilligers die in toerbeurt in tweetallen deze leuke en gezellige verkooptaak op zich nemen.

Vrijwilliger in de tuin

Onder de bezielende begeleiding van tuinman Theo Klomp worden de groenten geteeld op ecologische manier. We produceren de wekelijkse groenten, kruiden en snijbloemen voor onze abonnementhouders en voor de losse verkoop.

Wij zijn op zoek naar ‘groene’ helpende handen voor allerhande klussen. Vooral in het hoogseizoen van mei t/m september is er veel te doen en voegen we de woensdagavond toe.
Dit jaar moeten echt meer aandacht aan het wieden schenken. Het bijhouden van de (bessen)struiken, de kruiden en natuurlijk de groentebedden vraagt veel tijd. Oogsten begint eind mei en vooral met het plukken van de bonen zijn extra handen welkom. We starten half april met de wekelijkse routine van woensdag- en vrijdagochtend gezellig buiten, samen actief = Vrijwilligerstijd!